Ny bildevegg

annonse/

I samarbeid med Desenio har jeg nå fornyet veggene på kjøkken og spisestue litt.

I den forbindelse er jeg så heldig å få dele en rabattkode med dere:
INGERLISE
gir deg -25% rabatt på alle produkter, forutenom rammer, handpicked og personal posters.
Tilbudet gjelder fra 30.juli - 1.august.

Nylig fikk vi opp spilevegger på kjøkkenet hjemme, og etter det kjente jeg at vi trengte litt fornying på veggene ellers også. For å skape en fin helthet ønsket jeg å ta igjen eik`e fargen på hylle og rammer, i kombinasjon med svart -for at det ikke skal bli for ensformig. Synes resultatet ble ganske så bra selv! Veldig fornøyd med illustrasjonene fra Desenio. Liker det enkle og minimalistiske uttrykket! Et par nye favoritter er de transparente rammene fra Moebe, hvor man kan bruke gummibåndet som oppheng for et nytt uttrykk, og litt variasjon. En annen favoritt og et godt alternativ til den klassiske rammen er de trendy plakathengerene -med magnet. De skaper et enda mer moderne uttrykk. Kombinasjonen av forskjellige rammer skaper spenning, bare man har en plan før man setter i gang.

Har du planer eller ønsker om å skape en bildevegg, anbefaler jeg deg å ta turen innom hjemmesiden til Desenio. Der kan du nemlig planlegge bildevegg, med rammer -både størrelse og farge. Og du kan sette sammen forskjellige motiv, og se hva som passer sammen. Et kjempe godt verktøy!

Tenkte å vise dere litt hvordan jeg har tenkt når jeg har gått frem. Brukte først verktøyet som jeg nevnte over her når jeg planla hvilke blder jeg skulle velge. Så jeg visste at bildene passet sammen, i form av farger og motiv. Det ble likevel litt endring i forhold til plassering når jeg fikk hjem bildene og rammene. Her ser dere et utklipp fra hjemmesiden da jeg først startet å jobbe med bildeveggen. Men det er ikke det endelige resultatet. Trykk på bildet for å komme direkte til siden.

Her kan dere se motivene jeg endte opp med å velge.

Borrelås oppheng og kryss-laser er to viktige hjelpemiddel når jeg skal lage bildevegg. Da vet jeg med sikkerhet at opphenget blir rett. Og om noe skulle måtte flyttes på er det veldig enkelt når man bruker desse opphengene. Da slipper man hull i veggen, og de lager ingen spor på maling eller tapet. Måleband er også greit å ha, så avstanden mellom bildene blir like. Jeg fortrekker det, men det er selvfølgelig en smakssak. Synes også det er fint å bruke linjer når man planlegger bildeveggen -da jeg er litt symmetrisk av meg.

Slik ble resultatet!

Og her kan dere se litt mer av spisestudelen og bildene i sin helhet i interiøret.

IMG_8862.jpg
IMG_8712.jpg
IMG_8865.jpg
IMG_8860.jpg

Og på kjøkkenet valgte jeg bilder med svart ramme, pga. at jeg her har en eikehylle her. LItt strå er med på å myke opp uttrykket litt. Og slik ble resultatet på kjøkkenet vårt:

IMG_8691.jpg
IMG_8687.jpg
IMG_8698.jpg
IMG_8701.jpg
FullSizeRender 682.jpg

Håper du kunne finne litt inpirasjon her.

I mitt forrige innlegg kan du lese enda mer om bildevegger, og litt tips til hvordan du kan tenke når du planlegger de.

Jeg synes dette er en enkel og rimelig måte å fornye hjemmet på. Enten om man bare bytter ut motivene med tiden, eller om man også ønsker nye rammer. Man kan hvertfall enkelt endre uttrykket, om man liker litt forandring. Noe jeg personlig er veldig glad i!

Med det ønsker jeg deg en fortsatt fin sommer!

Bildevegg

Det finnes mange måter å lage en bildevegg på. Riktig innramming og god plassering er viktige faktorer. Man bør prøve å følge linjer og tenke likevekt. Å tenke helhet, enten i form av rammer eller tema er også er en god teknikk.

Trykk på bildene for å se de i stort format.

201703281920179611_sbig.jpg

Tenk at noe bør vær enhetlig. Det kan være alt fra samme farge på rammene, eller samme type passepartout, samme type ramme (men forskjellig farge), det kan være at alle bildene er svart/hvitt eller fargebilder, eller at bildene er i en serie foreksempel. Men husk at det er nok med den ene tingen av det jeg nevner for at det skal bli helhetlig. Så her er mange variasjons muligheter. Man kan eksempelvis kombinere mange forskjellig type rammer, bare de har samme farge. Evt. kan både ramme og farger være forskjellige, men alle bildene er naturbilder. Skjønner du? På den måten blir det uansett en helhet. Og det er fint!

Men så er jo "regler" til for å brytes. Hehe.. Så dette er bare noen gode tips på veien, så er det bare å prøve seg frem!

Før man henger bildene på veggen, er det en stor fordel å legge dem utover gulvet. Og plassere de deretter. Da prøver man gjerne ut forskjellige kombinasjoner før man ser hvilket bilde som passer best hvor, med tanke på størrelser osv. Ta gjerne bilde før du endrer, så sammenligner du de forskjellige oppsettene med å se på mobilen. 

Et annet supert tips, er å henge opp bildene med borrelås oppheng, istedenfor stifter, skruer eller gipsplugger. Det setter ingen spor på veggen, og er kjempe lett å forandre på om man ikke treffer 100% første gangen. Dette har jeg brukt i mange år allerede, og det er helt genialt!! Kanskje mitt aller beste tips, om du ikke har oppdaget desse ennå! Jeg bruker noen fra merket Command som jeg er veldig fornøyd med. Kjøper de på den lokale bokhandelen, men tror kanskje også at Clas Ohlson har de.

Tips til tema bursdag

Jeg er veldig glad i å lage tema bursdag. Og siden jeg er så heldig å ha tre små krabater, får jeg jo muligheten til dette med jevne mellomtom. Da minstemann fylte 2 år var det ingen tvil om hva som skulle være tema -Petter Kanin er den store favoritten. Siden han var forholdsvis liten og av få ord på dette tidspunkt, var det naturlig for meg å velge noe jeg vet han liker. Ellers synes jeg det er viktig å la jubilanten få være med på planleggingen, når vi velger tema. Så blir det akkurat slik de ønsker, det er det viktigste –da føles det personlig.

Jeg prøver å hente ut farger som finnes i temaet, når jeg pynter. Og så bruker jeg ting/pynt som relaterer til temaet både i form av farger, former, figurer og spiselige ting,

Jeg er så heldig å fått samarbeide meg www.spesiellinor.no , som lager de flotteste accecsories til akkurat det temaet jeg måtte ønske. Og jeg får være med å påvirke, så det blir akkurat slik som jeg ønsker –hver gang. Det er fantastisk! Så er det litt klipp og lim jobb og kakebaking. Jeg finner mye inspirasjon både på instagram og pinterest.

Her er noen av de tema bursdagene jeg har laget. Håper dere finner litt inspirasjon. Tagg meg gjerne med #ingerliselille om dere prøver dere på noen av temaene. Det hadde jeg blitt veldig glad for :) Lykke til!

Trykk på bildene får å få de i stort format.

ROSA RUSS

BATMAN

IMG_3465 2.jpeg

MINIONS

DÅP

IMG_4515 2.jpeg

IRONMAN

BLÅTT TEMA

IMG_5132.jpeg

POKEMAN

Tips til borddekking!

Her har jeg stylet et bord for Eva Solo. Og temaet er høst. Jeg har vært på tur i skog og mark og funnet forskjellige skatter.

Når jeg dekker, bestemmer jeg meg stort sett alltid for servise, glass og bestikk først. Deretter duk og servietter. Planlegger nødvendigvis ikke så veldig nøye i forkant, men starter med dette, og veldig ofte blomster/strå etter sesongen. Så prøver jeg meg frem med lysestaker og vaser.

Tips til borddekking:

  • Lysestaker i ulike høyder skaper en fin balanse på bordet, da gjerne de høyeste inn mot midten.
  • Levende lys skaper en veldig fin stemning. Og det er veldig fint å kombinere høye lysestaker og små lysglass.
  • Små vaser i forskjellige høyder fungerer også veldig fint, for å strekke bordet utover. Men iblant kan en stor vase med mer høyde og volum fungere fint alene.
  • Jeg bruker veldig ofte elementer jeg finner i naturen, når jeg skal dekke. Og de naturlige fargene man finner ute, kan stort sett kombineres med alle farger og tema. Som eksempel bruker jeg gjerne strå og/eller gåsunger på våren, tulipaner og påskeliljer til påske og markblomster på sommeren. På høsten fungerer det veldig fint med løv, kongler og mose og til jul og nyttår er foreksempel granbar veldig dekorativt. De forskjellige årstidene har så mye nydelig å by på og det er så lett tilgjengelig, og jeg bruker gjerne farger som passer til de forskjellige årstidene. Dette kan jo variere fra år til år. Men på sommeren fungerer det veldig fint med farger, litt gult til påske, grønt og brunt på høsten og til jul er det fint både med rødt, grønt, hvitt og gull foreksempel.
  • Tekstiler fungerer alltid fint, lin servietter er veldig dekorativt, og noe jeg bruker ofte. De kan man knyte og brette på mange forskjellige måter, for forskjellige uttrykk og variasjon.
Jeg bruker veldig ofte elementer jeg finner i naturen, når jeg skal dekke, og de forskjellige årstidene har så mye nydelig å by på som er lett tilgjengelig.
— Inger-Lise

Forskjellen på en interiørdesigner og en boligstylist.

Interiørdesigner

En interiørdesigner hjelper til med å skape et personlig og gjennomført hjem/rom. Brukes ofte til offentlige rom også for å få en tilpasset og funksjonell arbeidssituasjon. En interiørdesigner gir veiledning og råd både privatpersoner og offentlig i form av befaring, moodboard, planskisse, belysning og arbeidsbeskrivelse.

Boligstylist

En boligstylist jobber mest med boliger rettet mot salg. Boligstylisten fokuserer på en kundegruppe som skal kjøpe en bolig, i motsetning til interiørdesigneren. Ved å bruke boligstylist øker sjansen for at salget går raskere og blir mer lønnsomt.