Bildevegg

Det finnes mange måter å lage en bildevegg på. Riktig innramming og god plassering er viktige faktorer. Man bør prøve å følge linjer og tenke likevekt. Å tenke helhet, enten i form av rammer eller tema er også er en god teknikk.

Trykk på bildene for å se de i stort format.

201703281920179611_sbig.jpg

Tenk at noe bør vær enhetlig. Det kan være alt fra samme farge på rammene, eller samme type passepartout, samme type ramme (men forskjellig farge), det kan være at alle bildene er svart/hvitt eller fargebilder, eller at bildene er i en serie foreksempel. Men husk at det er nok med den ene tingen av det jeg nevner for at det skal bli helhetlig. Så her er mange variasjons muligheter. Man kan eksempelvis kombinere mange forskjellig type rammer, bare de har samme farge. Evt. kan både ramme og farger være forskjellige, men alle bildene er naturbilder. Skjønner du? På den måten blir det uansett en helhet. Og det er fint!

Men så er jo "regler" til for å brytes. Hehe.. Så dette er bare noen gode tips på veien, så er det bare å prøve seg frem!

Før man henger bildene på veggen, er det en stor fordel å legge dem utover gulvet. Og plassere de deretter. Da prøver man gjerne ut forskjellige kombinasjoner før man ser hvilket bilde som passer best hvor, med tanke på størrelser osv. Ta gjerne bilde før du endrer, så sammenligner du de forskjellige oppsettene med å se på mobilen. 

Et annet supert tips, er å henge opp bildene med borrelås oppheng, istedenfor stifter, skruer eller gipsplugger. Det setter ingen spor på veggen, og er kjempe lett å forandre på om man ikke treffer 100% første gangen. Dette har jeg brukt i mange år allerede, og det er helt genialt!! Kanskje mitt aller beste tips, om du ikke har oppdaget desse ennå! Jeg bruker noen fra merket Command som jeg er veldig fornøyd med. Kjøper de på den lokale bokhandelen, men tror kanskje også at Clas Ohlson har de.