Tips til borddekking!

Her har jeg stylet et bord for Eva Solo. Og temaet er høst. Jeg har vært på tur i skog og mark og funnet forskjellige skatter.

Når jeg dekker, bestemmer jeg meg stort sett alltid for servise, glass og bestikk først. Deretter duk og servietter. Planlegger nødvendigvis ikke så veldig nøye i forkant, men starter med dette, og veldig ofte blomster/strå etter sesongen. Så prøver jeg meg frem med lysestaker og vaser.

Tips til borddekking:

  • Lysestaker i ulike høyder skaper en fin balanse på bordet, da gjerne de høyeste inn mot midten.
  • Levende lys skaper en veldig fin stemning. Og det er veldig fint å kombinere høye lysestaker og små lysglass.
  • Små vaser i forskjellige høyder fungerer også veldig fint, for å strekke bordet utover. Men iblant kan en stor vase med mer høyde og volum fungere fint alene.
  • Jeg bruker veldig ofte elementer jeg finner i naturen, når jeg skal dekke. Og de naturlige fargene man finner ute, kan stort sett kombineres med alle farger og tema. Som eksempel bruker jeg gjerne strå og/eller gåsunger på våren, tulipaner og påskeliljer til påske og markblomster på sommeren. På høsten fungerer det veldig fint med løv, kongler og mose og til jul og nyttår er foreksempel granbar veldig dekorativt. De forskjellige årstidene har så mye nydelig å by på og det er så lett tilgjengelig, og jeg bruker gjerne farger som passer til de forskjellige årstidene. Dette kan jo variere fra år til år. Men på sommeren fungerer det veldig fint med farger, litt gult til påske, grønt og brunt på høsten og til jul er det fint både med rødt, grønt, hvitt og gull foreksempel.
  • Tekstiler fungerer alltid fint, lin servietter er veldig dekorativt, og noe jeg bruker ofte. De kan man knyte og brette på mange forskjellige måter, for forskjellige uttrykk og variasjon.
Jeg bruker veldig ofte elementer jeg finner i naturen, når jeg skal dekke, og de forskjellige årstidene har så mye nydelig å by på som er lett tilgjengelig.
— Inger-Lise